· 

Ik en hoogsensitiviteit

Al jaren heb ik de stempel gevoelig. Ik huil makkelijk en vaak, ik trek me de mening van anderen aan en moet oppassen dat ik niet de depressieve kant op ga. Ik wil graag weten hoe het echt met de ander gaat en vertel zelf ook eerlijk hoe het met mij gaat (voor mijn gevoel tot ergernis van sommige mensen, want wie wil er nou een echt antwoord op de vraag; alles goed?).

 

Eigenschappen

Door deze eigenschappen (dan laten we mijn perfectionisme nog maar even buiten beschouwing) merkte ik dat ik steeds stiller werd, heel veel onvrede voelde en het gevoel van “ik neig weer richting het depressieve” kwam steeds meer naar boven.

 

Het klonk zweverig en erg ingewikkeld!

Via Instagram kwam telkens het woord hoogsensitief voorbij. Dat klonk zweverig en erg ingewikkeld. Dat is niks voor mij die “stempel”, mijn stempel gevoelig was immers wel genoeg. Ik heb een paar keer een online test gedaan, hier kwam sensitief uit, dus ik was niet hoogsensitief!

 

Onderwerp afgesloten.

Toch bleek dit niet helemaal het geval te zijn. Het onderwerp bleef me maar triggeren en zo heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een coach benaderd.

Na mijn hele verhaal over haar heen gegooid te hebben, was daar dan toch de stempel hoogsensitief. Vreselijk, ik HEB hoogsensitiviteit, ik ben zwak en vooral héél erg gevoelig. Dat dit niet perse de beste benadering is, klopt, maar hé, een gevoel is een gevoel. En mijn gevoel mag het er zijn. Alleen niet op deze manier.

 

Ik BEN hoogsensitief!

Nu, een aantal coachsessies verder, weet ik dat ik geen hoogsensitiviteit HEB, maar dat ik hoogsensitief BEN, met daarbij een laag zelfbeeld, onzekerheid en perfectionisme. Geen makkelijke combinatie, dat weet ik al jaren. Maar nu weet ik in ieder geval wel waar het gevoel van onvrede vandaan komt. Ik luister niet voldoende naar mezelf, dat is het grootste probleem. Mijn mindset moet veranderen en ik moet mijn leven meer gaan inrichten zoals dat voor mij goed is. Dat wordt hard werken, kost energie en waarschijnlijk heel wat tranen. Zolang ik het uiteindelijke doel maar voor ogen hou: mijzelf en mijn hoogsensitiviteit accepteren. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar ik ben er klaar voor! Go HSP!

 

Anoniem

Reactie schrijven

Commentaren: 0