05. februari 2019
Bij een hoogsensitief persoon is het zenuwstelsel gevoeliger voor zintuiglijke prikkels en de innerlijke verwerking ervan kost ook meer tijd en energie dan bij de meeste andere mensen. Vaak voelen hsp’s sfeer aan, ze horen de geluiden intenser en ook zijn ze zich meer bewust van geuren. Ze weten vaak gelijk al wat ze aan mensen hebben, ook als die zich anders voordoen dan ze zijn. Leuk een huisfeestje! Dus stel je daar bij voor dat een hsp een huisfeestje bezoekt. Buiten aangekomen hoort ze...
05. februari 2019
Er is iets met haar… Dat onze dochter zich niet alles maar gewoon liet aanleunen werd al duidelijk bij de geboorte. Madam wilde het daglicht niet aanschouwen en toen ze dat eenmaal wel deed liet ze haar afkeur daarvan duidelijk merken. In de kraamperiode en de maanden daarna werd ons natuurlijk al snel duidelijk dat ze niet “makkelijk” was. Als in, ze huilde veel, ik heb ongeveer 12 verschillende flessen aan geschaft, aan de borst wilde ze niet en alleen al de fles geven moest bijna in de...
28. december 2018
Mijn laatste stempel was een gegeneraliseerde angststoornis. Het klopt dat ik een week lang in blinde paniek heb geleefd door mijn laatste baan. Het klopt dat ik rare dingen zei als ik iets moest doen wat volledig tegen mijn natuur in ging.
29. november 2018
Zo merk ik ook dat ik altijd dubbele gevoelens ervaar in de feestmaand. Ik zelf vind het heerlijk, ondanks de prikkels, die ook vooral de kinderen met zich meebrengen, en de vollere agenda, kan ik er echt van genieten. Het geeft me een vrolijk en blij gevoel. Het gevoel dat de hele wereld aardig tegen elkaar is.
26. november 2018
Wanneer een vriendin een kopje thee komt doen en je een spiegel voorhoudt geeft dat gelijk inspiratie voor een blog. Iets waar mijn hoofd te vol voor zat de afgelopen dagen. ‘Wie ben jij nou eigenlijk echt’, vroeg ze?
26. november 2018
Dat is blijkbaar hoe dat soort dingen soms gaan. Ik had nog één week nodig om finaal onderuit te gaan, om me echt te realiseren dat sommige dingen voor mij als hoogsensitief persoon gewoon niet gaan werken!
15. oktober 2018
“Hoe moet het leven eigenlijk”, dat is een vraag die een lieve dame, die reageerde op een van mijn blogs, zichzelf wel eens stelt.
28. september 2018
Hoe denk je dat dat gaat werken? Als je voor de buitenwereld een totaal ander persoon wilt zijn dan je van binnen bent? Ik ben hoogsensitief en ook vrij extravert. Ik ben wel wat men noemt een “people person”. Het beeld wat men heeft van mensen die hoogsensitief zijn is dat ze over het algemeen introvert zijn.
25. september 2018
Op zondag piep ik er soms stiekem even tussenuit om op mijn kantoortje op zolder te gaan zitten. Ik vind de weekenden met mijn gezin heerlijk, maar ik vind mijn eigen oase van rust op zolder ook heerlijk. De zon die door het grote dakraam naar binnen schijnt en ik kan hier heerlijk aanklungelen met mijn eigen dingetjes. Ik neus tussen mijn boeken en mijn oog valt op een boekje wat ik op mijn 25ste van mijn man heb gekregen. “Aandachtig leven met hooggevoeligheid” van Susan Marletta-Hart.
13. september 2018
Hoogsensitiviteit is saai! Niet veel mensen hebben zin om daar naar te luisteren, willen weten wat het is of wensen er rekening mee te houden. Of het nu gaat om henzelf of om die ander. En is het ook niet een beeld van zwakte? Gevoelig zijn is zwak toch? In deze wereld waar alles draait om targets, provisies, deadlines, likes en volgers kun je maar beter bikkelhard zijn anders ga je het niet overleven!

Meer weergeven