Hoogsensitief.nl

Hoogsensitief.nl · 21. maart 2019
Een vraag die ik het vaakst krijg is, “hoe accepteer ik dat ik hoogsensitief ben?” “Hoe kan ik het gaan zien als iets moois, als een kracht in plaats van een last of een stempel die ik opgedrukt krijg?” Deze vraag is zeer begrijpelijk. We komen er vaak niet achter dat we hoogsensitief zijn doordat we de mooie kanten hebben opgemerkt. Hoogsensitiviteit komt vaak pas aan het licht als er al signalen te zien zijn van een burn out, depressie, angst of overspannen zijn. Of wat ik ook veel...
Hoogsensitief.nl · 05. februari 2019
Er is iets met haar… Dat onze dochter zich niet alles maar gewoon liet aanleunen werd al duidelijk bij de geboorte. Madam wilde het daglicht niet aanschouwen en toen ze dat eenmaal wel deed liet ze haar afkeur daarvan duidelijk merken. In de kraamperiode en de maanden daarna werd ons natuurlijk al snel duidelijk dat ze niet “makkelijk” was. Als in, ze huilde veel, ik heb ongeveer 12 verschillende flessen aan geschaft, aan de borst wilde ze niet en alleen al de fles geven moest bijna in de...
Hoogsensitief.nl · 28. december 2018
Mijn laatste stempel was een gegeneraliseerde angststoornis. Het klopt dat ik een week lang in blinde paniek heb geleefd door mijn laatste baan. Het klopt dat ik rare dingen zei als ik iets moest doen wat volledig tegen mijn natuur in ging.
Hoogsensitief.nl · 26. november 2018
Wanneer een vriendin een kopje thee komt doen en je een spiegel voorhoudt geeft dat gelijk inspiratie voor een blog. Iets waar mijn hoofd te vol voor zat de afgelopen dagen. ‘Wie ben jij nou eigenlijk echt’, vroeg ze?
Hoogsensitief.nl · 26. november 2018
Dat is blijkbaar hoe dat soort dingen soms gaan. Ik had nog één week nodig om finaal onderuit te gaan, om me echt te realiseren dat sommige dingen voor mij als hoogsensitief persoon gewoon niet gaan werken!
Hoogsensitief.nl · 15. oktober 2018
“Hoe moet het leven eigenlijk”, dat is een vraag die een lieve dame, die reageerde op een van mijn blogs, zichzelf wel eens stelt.
Hoogsensitief.nl · 25. september 2018
Op zondag piep ik er soms stiekem even tussenuit om op mijn kantoortje op zolder te gaan zitten. Ik vind de weekenden met mijn gezin heerlijk, maar ik vind mijn eigen oase van rust op zolder ook heerlijk. De zon die door het grote dakraam naar binnen schijnt en ik kan hier heerlijk aanklungelen met mijn eigen dingetjes. Ik neus tussen mijn boeken en mijn oog valt op een boekje wat ik op mijn 25ste van mijn man heb gekregen. “Aandachtig leven met hooggevoeligheid” van Susan Marletta-Hart.