Karin Rutjes

Karin Rutjes · 29. november 2018
Zo merk ik ook dat ik altijd dubbele gevoelens ervaar in de feestmaand. Ik zelf vind het heerlijk, ondanks de prikkels, die ook vooral de kinderen met zich meebrengen, en de vollere agenda, kan ik er echt van genieten. Het geeft me een vrolijk en blij gevoel. Het gevoel dat de hele wereld aardig tegen elkaar is.
Karin Rutjes · 28. september 2018
Hoe denk je dat dat gaat werken? Als je voor de buitenwereld een totaal ander persoon wilt zijn dan je van binnen bent? Ik ben hoogsensitief en ook vrij extravert. Ik ben wel wat men noemt een “people person”. Het beeld wat men heeft van mensen die hoogsensitief zijn is dat ze over het algemeen introvert zijn.
Karin Rutjes · 13. september 2018
Hoogsensitiviteit is saai! Niet veel mensen hebben zin om daar naar te luisteren, willen weten wat het is of wensen er rekening mee te houden. Of het nu gaat om henzelf of om die ander. En is het ook niet een beeld van zwakte? Gevoelig zijn is zwak toch? In deze wereld waar alles draait om targets, provisies, deadlines, likes en volgers kun je maar beter bikkelhard zijn anders ga je het niet overleven!
Karin Rutjes · 06. september 2018
k heb altijd geworsteld met arbeidsmotivatie en mijn roeping. Ook wat er volgens de “maatschappij” van me wordt verwacht en waar ik mezelf goed bij voel, en wat dus niet overeenkomt met elkaar, vond ik super lastig.
Karin Rutjes · 03. augustus 2018
Na mijn post over angststoornis en mijn eigen ervaringen daar mee besef ik me dat van dit onderwerp mijn hart echt sneller gaat kloppen. Dat geldt ook voor depressie en hsp. Dat komt omdat je er zelf vaak mee te maken hebt gehad en dan is dit vaak toch een onderwerp wat je meer dan gemiddeld boeit.
Karin Rutjes · 09. juli 2018
Ik staar uit het raam omdat ik, perfectionistisch als ik ben, wil dat mijn eerste blog perfect is.