Hsp guidance

Bij hoogsensitiviteit is in feite je zenuwstelsel gevoeliger voor zintuiglijke prikkels. De innerlijke verwerking ervan kost meer tijd en energie dan bij de meeste andere mensen. 15-20 procent van de bevolking zou hoogsensitief zijn; iets minder dus dan één op de vijf mensen.

 

Ben jij iemand die sferen goed aanvoelt, geluiden beter hoort, geuren beter ruikt en de blikken van andere mensen gelijk voelt? En weet jij vaak meteen wat je aan mensen hebt zelfs als ze zich anders voordoen dan ze zijn? Dan ben jij hoogstwaarschijnlijk hoogsensitief. 

 

Doordat jij meer openstaat voor prikkels van buitenaf raak je ook eerder van slag. Denk hierbij aan grote drukte, mensenmassa's, veel lawaai, felle lichten en verkeersdrukte. Maar ook verkeerd voedsel en medicijnen kunnen je van streek maken. 

 

In de moderne maatschappij komt een drukke en gejaagde levensstijl vaak voor. Hoogsensitiviteit heeft daarin nog geen plek gekregen, het is geen hooggewaardeerde eigenschap. Doordat hsp'ers zich daarom zo goed mogelijk willen aanpassen lopen ze na verloop van tijd vast. Dit kan zich uiten op allerlei manieren. Denk hierbij aan; angst, onzekerheid, depressie, stemmingswisselingen, buikpijn, hoofdpijn, darmklachten en extreme vermoeidheid. 

 

Voel jij dat jij gevoeliger reageert op dingen als mensen in jouw omgeving? En heb je het gevoel dat je hier mee te vaak tegen dingen aan loopt? Dan kun jij wellicht mijn hulp heel goed gebruiken.

 

Tijdens mijn traject gaan we werken aan een positieve benadering en acceptatie van je hoogsensitieve eigenschap. Ik geef je inzichten en leer je de transformatie te doorlopen van wie je nu bent, naar een super mooi leven met hoogsensitiviteit. Voel je vrij contact met me op te nemen voor een gratis kennismaking! Ik ben HSP coach, inspirator, motivator en zelf hoogsensitief, dat samen zorgt voor een goede combinatie om jou te helpen je weg te vinden en jouw Highsensitive Lifestyle te ontdekken!